• Catalogus, mijn menu en wise app niet bereikbaar

14 juni 2018

In verband met onderhoud is de catalogus, Mijn Menu en Bibliotheek Wise app vanaf zondagavond 17 juni (vanaf 17.30 uur) t/m maandagochtend 18 juni (tot 10:00 uur) niet beschikbaar. Dit betekent dat u thuis niet kunt reserveren of de catalogus kunt raadplegen. Naar verwachting zal alles vanaf maandagochtend 10:00 uur weer beschikbaar zijn. Onze excuses voor het ongemak.

Bekijk details van Catalogus, mijn menu en wise app niet bereikbaar

• Verhaaltjes voor het slapen gaan

25 mei 2018

Wist je dat er voor peuters en kleuters elke avond een verhaaltje voorgelezen wordt door biebjuf Rosé Hermans? Dit wordt om 19.00 uur uitgezonden door lokale Omroep Groot Nuth (Ziggo-kanaalkanaal 43) en duurt zo’n 10 minuten. Elke week is er een nieuw verhaaltje en ze zijn allemaal terug te zien op www.omroepnuth.nl en op YouTube.

Bekijk details van Verhaaltjes voor het slapen gaan

• Filmbieb

25 mei 2018

de filmbibliotheek van Nederland

Bekijk details van Filmbieb

• Klik & tik - voor absolute beginners

29 augustus 2017

Computer en internet worden steeds belangrijker in het dagelijks leven. Informatie van de overheid bekijken, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat bijna allemaal online. Maar wat als iemand dat moeilijk vindt? Dan is Klik & Tik iets voor hem of haar.

Bekijk details van Klik & tik - voor absolute beginners

• Beperkte opening in de zomer

19 juli 2017

In de zomermaanden gaan onze vestigingen in Hulsberg en Schimmert enkele weken dicht.

Bekijk details van Beperkte opening in de zomer

• Leesclubs in Nuth en Hulsberg

6 juli 2017

In september starten de in onze bibliotheken georganiseerde leesclubs weer:

Bekijk details van Leesclubs in Nuth en Hulsberg

• VakantieBieb-App

29 juni 2017

Lezen op het strand, op je luchtbed, in het vliegtuig of in de auto is erg leuk, maar ook heel belangrijk. Kinderen in de basisschoolleeftijd die gedurende de zomervakantie weinig lezen, vallen al snel 1 à 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat doorlezen tijdens de vakantie deze terugval tegengaat. Een kwartier per dag is al voldoende.

Bekijk details van VakantieBieb-App

• Sluiting in Kerstperiode

4 december 2016

Tussen Kerstmis en Nieuwjaar genieten al onze medewerkers en vrijwilligers van de vrije dagen.

Bekijk details van Sluiting in Kerstperiode

• Biebbende in Hulsberg en in Schimmert

12 oktober 2016

Binnenkort starten we in Hulsberg én in Schimmert een boekenclub voor kinderen: de BIEB-BENDE. Een club van kinderen die het leuk vinden om bezig te zijn met allerlei activiteiten rond boeken, lezen, schrijven en vertellen. We maken b.v. een gedicht, bedenken samen verhalen en verzinnen onze eigen naam!

Bekijk details van Biebbende in Hulsberg en in Schimmert

• Boekenverkoop