Resultaat 1 - 10 (van 15)

• Bieb-bende Schimmert start binnenkort

12 december 2018

Binnenkort starten we weer met een Bieb-bende (boekenclub voor kinderen) in Schimmert. Een Bieb-bende is een club voor kinderen die het leuk vinden om bezig te zijn met allerlei activiteiten rond boeken, lezen, schrijven en vertellen.

Bekijk details van Bieb-bende Schimmert start binnenkort

• Sluiting in Kerstperiode

4 december 2018

Tussen Kerstmis en Nieuwjaar genieten al onze medewerkers en vrijwilligers van de vrije dagen.

Bekijk details van Sluiting in Kerstperiode

• Bieb-bendes starten binnenkort - VOL

20 september 2018

BEIDE BIEB-BENDES ZIJN VOL - AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK Binnenkort starten we weer met een Bieb-bende (boekenclub voor kinderen) in Nuth en een in Hulsberg. Een Bieb-bende is een club voor kinderen die het leuk vinden om bezig te zijn met allerlei activiteiten rond boeken, lezen, schrijven en vertellen.

Bekijk details van Bieb-bendes starten binnenkort - VOL

• Filmcafé in de bieb

10 september 2018

Komende herfst en winter organiseert bibliotheek Nuth 6 filmavonden. De aangeboden films zijn allemaal boekverfilmingen; het aanbod is gevarieerd qua thema en sfeer.

Bekijk details van Filmcafé in de bieb

• Leesclubs 2018-2019

29 juli 2018

In september starten in onze bibliotheken de georganiseerde leesclubs weer: • in Nuth: op maandagochtend van 09.30-11.30 (reeds vol) en op maandagavond van 19.00-21.00 uur • in Hulsberg: op maandagochtend van 10.00-12.00uur

Bekijk details van Leesclubs 2018-2019

• Leesbingo

24 juli 2018

Lezen in de vakantie is leuk én slim! Kinderen die gedurende de zomervakantie bijna niet lezen, vallen vaak 1 tot 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling, blijkt uit onderzoek. Lezen in de zomervakantie is dus belangrijk voor een kind. Met 10 tot 15 minuten lezen per dag, kun je je AVI-niveau makkelijk vasthouden.

Bekijk details van Leesbingo

• Catalogus, mijn menu en wise app niet bereikbaar

14 juni 2018

In verband met onderhoud is de catalogus, Mijn Menu en Bibliotheek Wise app vanaf zondagavond 17 juni (vanaf 17.30 uur) t/m maandagochtend 18 juni (tot 10:00 uur) niet beschikbaar. Dit betekent dat u thuis niet kunt reserveren of de catalogus kunt raadplegen. Naar verwachting zal alles vanaf maandagochtend 10:00 uur weer beschikbaar zijn. Onze excuses voor het ongemak.

Bekijk details van Catalogus, mijn menu en wise app niet bereikbaar

• Verhaaltjes voor het slapen gaan

25 mei 2018

Wist je dat er voor peuters en kleuters elke avond een verhaaltje voorgelezen wordt door biebjuf Rosé Hermans? Dit wordt om 19.00 uur uitgezonden door lokale Omroep Groot Nuth (Ziggo-kanaal 43) en duurt zo’n 10 minuten. Elke week is er een nieuw verhaaltje en ze zijn allemaal terug te zien op www.omroepnuth.nl en op YouTube.

Bekijk details van Verhaaltjes voor het slapen gaan

• Filmbieb

25 mei 2018

de filmbibliotheek van Nederland

Bekijk details van Filmbieb

• Klik & tik - voor absolute beginners

29 augustus 2017

Computer en internet worden steeds belangrijker in het dagelijks leven. Informatie van de overheid bekijken, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat bijna allemaal online. Maar wat als iemand dat moeilijk vindt? Dan is Klik & Tik iets voor hem of haar.

Bekijk details van Klik & tik - voor absolute beginners