Eén account voor de Bibliotheek

Rond 12 juni 2024 heeft er een wijziging plaatsgevonden in het inlogsysteem van de Bibliotheek. Alle bibliotheken werken nu samen met één inlogsysteem. Je kunt met jouw account inloggen bij de Bibliotheek Nuth (in Mijn menu en de Wise-app), maar ook bij de online Bibliotheek. Je hebt dan nog maar één gebruikersnaam en één wachtwoord nodig.

Eén inlog voor alle bibliotheekdiensten

Je kunt dus met jouw account direct inloggen voor álle bibliotheekdiensten waarop jouw lidmaatschap recht geeft. Of je nu een boek wilt reserveren of bij de online Bibliotheek een e-book, luisterboek of online tijdschrift wilt lenen. Ook voor online cursussen en andere bibliotheekwebsites gebruik je dit account

Voor het gebruik van online diensten vanuit Wise, denk aan online verlengen en reserveren, heb je een eigen inlog nodig. Dit kan het pasnummer zijn of een gebruikersnaam, met een bijbehorend wachtwoord. Als je daarnaast ook een account bij de online Bibliotheek hebt voor e-books of luisterboeken, had je daar een aparte inlog voor. Het gebeurde nog wel eens dat mensen de wachtwoorden door elkaar haalden en dat het inloggen dus met de nodige problemen gepaard ging. De oplossing hiervoor: single identity sign on.

Wat verandert er voor jou?

Jij hebt een abonnement bij onze bibliotheek. Je gaat dezelfde inloggegevens gebruiken voor Mijn Menu / Wise-app en de Online Bibliotheek. Is jouw gebruikersnaam uniek dan verandert deze voor jou niet. Zijn er meerdere mensen met dezelfde gebruikersnaam dan wordt jouw pasnummer als nieuwe gebruikersnaam ingevuld. Geen zorgen, je kunt dit achteraf zelf makkelijk veranderen. Dit kan via de optie ‘Wachtwoord vergeten’ op het internet.

Jij bent lid?

Dan heb je een persoonlijk bericht met meer informatie ontvangen. Volg de aanwijzingen in deze mail.

Is je e-mailadres aan meerdere leners gekoppeld? Dan kan het zijn dat je het bericht meerdere keren hebt ontvangen.

Wanneer je nooit op bij de website van Bibliotheek Nuth inlogt en ook geen e-books leent, mag je de gestuurde mail negeren.

Hulp nodig?

Ga naar www.bibliotheek.nl/hulp-bij-inloggen.
 

Kom je er zelf niet uit?

Kom dan langs in de bibliotheek of neem contact met ons op.

Je kunt jouw vraag eenvoudig stellen via onderstaande opties:

• Het contactformulier

• een mailtje sturen naar contact@bibliotheeknuth.nl

• bellen naar 045 524 4000