Introductie

Gepubliceerd op: 8 juni 2023 10:44

Geen nieuws maar een soort blog: artikelen om te verbinden!

Afgelopen pinksterzondag ging het eerste ‘Dich kin ich’ minifestival van start in de bibliotheek Nuth. Een initiatief van Team Respect Beekdalen, dat wij als bieb graag willen ondersteunen. Respect hebben voor een ander is niet vanzelfsprekend. In de grondwet is vastgelegd dat discriminatie in de breedste zin van het woord niet mag. De praktijk blijkt vaak weerbarstiger. Onbekend maakt onbemind maar ook, ‘es ich dich kin, dan is ’t anders’.

Het was een spannende datum “eerste pinksterdag”. Zoals de meeste weekenden in mei spannend zijn. Moederdag, het hemelvaartweekend, andere festivals, braderieën en dan niet te vergeten de communies. De middag moest even op gang komen. Toch trok deze eerste editie genoeg mensen om een intieme en persoonlijke sfeer op te bouwen. Er was alle mogelijkheid om ‘dich te liere kinne’.

Het werd een prachtig festival, met bijzondere en indrukwekkende verhalen, van bijzondere en inspirerende mensen. De afgelopen periode sprak ik in de bieb diverse bezoekers van het festival. Zij waren net als ik nog steeds onder de indruk van de verhalen, van het tafelgesprek en ook van de VR experience van de Antidiscriminatievoorziening Limburg. Stuk voor stuk gaven zij ons mee: hou dit festival in ere! En laat het steeds op andere plekken in Beekdaelen landen en doorgroeien.

Dat gaat ook zeker gebeuren. Zoals John Niessen van Team Respect aangaf in het interview met de Limburger: “in Schinnen staan ze al te trappelen”.
De komende periode gaan we op verschillende manieren aandacht geven aan de ‘sprekende boeken’ van afgelopen pinksterzondag. Hou daarnaast onze agenda in de gaten voor nieuwe initiatieven van het Team Respect Beekdalen.

Warme groet,

Henriëtte Frederiks
Directeur OBN
 

Lees ook de andere blogs over 'Dich kin ich'