Klik & Tik cursus

Dinsdag 16 juli 2024, van 10:00 tot 12:00 | Elke week | Bibliotheek Nuth

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Klik & Tik is een online basiscursus voor mensen die niet of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. Via korte filmpjes die je bekijkt op oefenen.nl krijg je eenvoudige uitleg. Daarna ga je in eigen tempo aan de slag met praktische oefeningen. De cursus is gratis onder begeleiding in de bibliotheek te volgen.

De cursus Klik & Tik bestaat uit meerdere onderdelen.

1 De Start
Er wordt steeds meer via de computer of op internet geregeld. Dan is het fijn als iemand je eenvoudig uitlegt hoe de computer werkt. Je leert de computer aan- en uitzetten, omgaan met een muis, naar internet gaan en websites zoeken. Je leert het stap voor stap in Klik & Tik - De start.

2 De Basis
Hoe kun je typen en scrollen? Hoe werkt inloggen? Hoe ga je naar internet en naar websites? En hoe verstuur je een e-mail? Kijk en oefen in Klik & Tik - De basis.

3 Het internet op
In Klik & Tik - Het internet op maak je kennis met verschillende leuke en handige websites en je leert stap voor stap hoe ze werken en wat je er zoal mee kunt.

4 Samen op ’t web
Wat is sociale media, wat kun je er mee doen en hoe gebruik je die? In Klik & Tik - Samen op ’t web krijg je uitleg over de belangrijkste sociale media. Je oefent met Facebook, Skype en WhatsApp. En Instagram, LinkedIn en YouTube. Je weet wat het betekent als je in een folder, brief of tijdens een gesprek wordt verwezen naar sociale media. In deze module leer je hoe je sociale media gebruikt.

5 Veilig online
Met de 7 Gouden Regels voor veilig internetten leer je hoe je (on)veilige websites herkent, hoe je sterke wachtwoorden kiest en waar je op moet letten als je online betaalt. Als je de Gouden Regels kent, ga je oefenen om die regels toe te passen in herkenbare situaties.

Heb je vragen of wil je deelnemen aan Klik & Tik? Kom dan langs in de bibliotheek, mail (contact@bibliotheeknuth.nl) of bel even (045 524 4000).

 


Activiteit: Klik & Tik-cursus

Door: Bibliotheek Nuth

Waar: Bibliotheek Nuth, Burg. Beckersstraat 10, 6361 BV  NUTH

Wanneer: Elke week op dinsdagochtend, van 10.00 tot 11.30 uur.

Deelname: Gratis, je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Je gebruikt een computer/laptop van de bibliotheek.