Verhaaltjes voor het slapen gaan

Gepubliceerd op: 25 mei 2018 20:00

Wist je dat er voor peuters en kleuters elke avond een verhaaltje voorgelezen wordt door biebjuf Rosé Hermans? Dit wordt om 19.00 uur uitgezonden door lokale Omroep Groot Nuth (Ziggo-kanaalkanaal 43) en duurt zo’n 10 minuten. Elke week is er een nieuw verhaaltje en ze zijn allemaal terug te zien op www.omroepnuth.nl en op YouTube.

Het programma Verhaaltjes voor het slapen gaan wordt opgenomen in bibliotheek Nuth en alle voorgelezen boeken zijn hier uiteraard te leen.

Kinderen zijn dol op verhalen en houden van herhaling zodat ze zich steeds beter kunnen inleven in het verhaal. Maar er zijn meer redenen waarom voorlezen van grote waarde is:
• Het bevordert de taalontwikkeling.
• Het vergroot de woordenschat.
• Het vergroot de concentratie.
• Je kindje vergaart veel informatie over de wereld om hem heen.
• Je kindje komt tot rust, waarmee voorlezen een ideale afsluiting van de dag is.

Lees je je kindje al voor? Top! Zo niet: Kijk samen naar Verhaaltjes voor het slapen gaan, kom naar de bibliotheek en maak je kindje gratis lid!

www.omroepnuth.nl