VakantieBieb-App

Gepubliceerd op: 29 juni 2017 15:44

Lezen op het strand, op je luchtbed, in het vliegtuig of in de auto is erg leuk, maar ook heel belangrijk. Kinderen in de basisschoolleeftijd die gedurende de zomervakantie weinig lezen, vallen al snel 1 à 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat doorlezen tijdens de vakantie deze terugval tegengaat. Een kwartier per dag is al voldoende.

Een koffer vol met boeken voor het hele gezin naar je favoriete vakantieadres slepen hoeft deze vakantie niet. Door de gratis VakantieBieb-app, kunnen zowel kinderen als volwassenen de nieuwste boeken digitaal lezen. Kortom, de VakantieBieb staat garant voor een zomer vol leesplezier!

Ook als je geen lid bent van de bibliotheek kun je de app gratis gebruiken.

Om de app te installeren en de e-books te kunnen downloaden heb je een internetverbinding nodig, maar eenmaal gedownload heb je geen internet nodig om de e-books te kunnen lezen. Dus: geen wifi op je vakantieadres is geen probleem.

Mocht je meer willen weten over vakantie-lezen, of ben je op zoek naar tips, of hulp bij het installeren van de app? Dan kun je altijd terecht bij de vestigingen van de Openbare Bibliotheek in Nuth, Schimmert of Hulsberg of kijk op www.vakantiebieb.nl.