NL Leest 2019

Gepubliceerd op: 1 november 2019 00:00

Jan Wolkers lezen en in gesprek gaan over duurzaamheid. * Tijdens de campagne Nederland Leest krijgen alle volwassen bibliotheekleden de verhalenbundel Winterbloei van Jan Wolkers, cadeau.

Nederland Leest zet stappen in de groene richting. En een van Nederlands meest geliefde schrijvers is onze gids: natuurmens Jan Wolkers. Zijn mooiste natuurverhalen zijn speciaal voor Nederland Leest gebundeld in Winterbloei. Met deze hartverwarmende verhalen in de hand leert hij ons kijken naar de weelderige wereld van groei en bloei. Met de voeten in de klei maakt hij ons deelgenoot van de duurzame aarde.

Het boek werd samengesteld door Wolkers’ biograaf Onno Blom. Hij koos de mooiste verhalen, brieven, essays, dagboekfragmenten en gedichten van Jan Wolkers over de natuur.

Roland Giphart, ambassadeur van Nederland leest, nodigt u uit om na het lezen met elkaar in gesprek te gaan over duurzaamheid. Aaf Brandt Corstius  trakteert u tussendoor op haar humoristische kijk op duurzame dilemma’s en Jan Wolkers’ liefde voor de natuur.

U kunt uw gratis exemplaar van het boek gedurende de hele maand november ophalen in onze vestigingen in Nuth, Schimmert en Hulsberg (zolang de voorraad strekt).

logo-Nederland-Leest