Klik & tik - voor absolute beginners

Gepubliceerd op: 29 augustus 2017 12:19

Computer en internet worden steeds belangrijker in het dagelijks leven. Informatie van de overheid bekijken, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat bijna allemaal online. Maar wat als iemand dat moeilijk vindt? Dan is Klik & Tik iets voor hem of haar.

Klik & Tik is een online basiscursus voor mensen die niet of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. Met behulp van korte filmpjes bekijk je de eenvoudige uitleg en gaat daarna in eigen tempo aan de slag met praktische oefeningen. De cursus is gratis onder begeleiding in de bibliotheek te volgen.

Klik & Tik bestaat uit drie delen die je stap-voor-stap in eigen tempo kunt volgen:
1. De basis: je leert de basisfuncties van de computer te gebruiken, zoals opstarten, met de muis klikken, teksten schrijven.
2. Het internet op: je leert de basisfuncties van internet gebruiken, zoals websites bekijken, formulieren invullen, kopen via internet.
3. Samen op het web: je leert sociale media (veilig) te gebruiken, zoals Facebook en Skype.

Wanneer en waar?
De cursus wordt vanaf het najaar iedere twee weken op dinsdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur in Bibliotheek Nuth gegeven. De definitieve startdatum wordt bekend gemaakt zodra er voldoende (8) deelnemers zijn aangemeld.

Heb je vragen of wil je iemand aanmelden voor Klik & Tik? Kom dan langs in de bibliotheek, mail (contact@bibliotheeknuth.nl) of bel even (045 524 4000).

Activiteit: Klik & Tik-cursus

Door: Bibliotheek Nuth

Waar: Burg. Beckersstraat 10, 6361 BV Nuth

Wanneer: Vanaf najaar 2017 elke twee weken op dinsdagochtend, van 10.30 tot 12.00 uur. Instroom is elk moment mogelijk, mits er ruimte is.

Deelname: Gratis, je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Je gebruikt een computer/laptop van de bibliotheek.