Filmbieb

Gepubliceerd op: 25 mei 2018 20:00

de filmbibliotheek van Nederland

Speelfilms en documentaires op dvd -in het bijzonder het Nederlands product- nemen binnen de bibliotheek een speciale plek in. Ten opzichte van 2005 is de landelijke collectie bijna verdubbeld in omvang en uitleningen. Toch is extra aandacht voor dit collectieonderdeel gewenst.

Vanwege het groeiende aanbod aan streamingdiensten overwegen veel bibliotheken namelijk om de dvd-collecties naar het magazijn te verplaatsen of te verkopen.

Op termijn zou de (speel)film als onderdeel van de collectie geheel uit beeld kunnen raken. Filmbieb verzamelt daarom zoveel mogelijk filmcollecties van bibliotheken (en particulieren) om zo deze collecties voor het publiek toegankelijk te houden.

Leden van bibliotheken in Nederland kunnen dvd’s via Filmbieb lenen. Ook kunnen via de site trailers bekeken worden en wordt er achtergrondinformatie over de films en series geboden. De kosten bedragen € 3,00 per titel voor een periode van 3 weken, daarna € 1,00 per extra week. Het aanvragen van titels kan na aanmaken van een profiel via de website van Filmbieb. De aangevraagde titels worden vervolgens opgestuurd naar de bibliotheek van uw voorkeur.