Hoera! De bieb is weer open

Gepubliceerd op: 4 juni 2020 14:29

De bibliotheek Nuth, vestiging Nuth, Burg Beckersstraat 10, is vanaf 11 mei geopend. We nemen de veiligheidsmaatregelen, zoals voorgeschreven door de Vereniging van Openbare Bibliotheken in acht.

Wanneer is de bieb open?

De bieb is gedurende de normale openingstijden open, behalve op zaterdag.

Maandag 14.00 - 17.30 uur
Dinsdag 14.00 - 17.30 uur
Woensdag 14.00 - 17.30 uur
Vrijdag 14.00 - 17.30 uur

Wat mag wel? Wat mag niet?

Was voordat je naar de bieb komt je handen. Gelet op de omvang van onze bieb laten we maximaal 10 klanten tegelijkertijd naar binnen. Neem bij binnenkomst een mandje zodat je weet dat je 1 van de 10 klanten bent die naar binnen kunnen. Staan er geen mandjes, dan moet je buiten achter de belijningen op 1,5 meter afstand wachten, totdat je naar binnen kunt. Je mag boeken komen terugbrengen en lenen. Hierbij maak je gebruik van de zelfservice en behoud je 1,5 meter afstand tot een andere klant respectievelijk een medewerker. Hou de belijning op de vloer goed in de gaten. Het leescafé, de toiletten en de publiekscomputers zijn gesloten. Taalcafé, de cursus Klik & Tik en de spreekuren kunnen nog niet gehouden worden.

Wanneer gaan de vestigingen Hulsberg en Schimmert open?

Eerst gaan we proefdraaien in de hoofdlocatie Nuth. De vestigingen Hulsberg en Schimmert vormen onderdeel van de basisscholen. Hier is nog meer voorzichtigheid geboden dan in de hoofdlocatie. Ook vindt hier overleg met de basisscholen plaats, voordat we open kunnen gaan.

VEILIGHEID

Indien de openstelling van de vestiging Nuth indruist tegen de gemeentelijke of landelijke maatregelen rondom het coronavirus, houden wij ons het recht voor de openstelling per direct te staken. Dit geldt ook voor de dagen en tijden waarop de bieb open is. Het kan zijn dat we hier aanpassingen in moeten aanbrengen om de veiligheid te garanderen.

Voor jouw en onze veiligheid vragen wij je strikt aan onze aanwijzingen te houden. Wij behouden ons het recht voor je uit te sluiten van de openstelling als je dat niet doet.

Online doorlezen kan ook!

Ook kun je verder lezen met de e-books en luisterboeken van de online Bibliotheek. In de online Bibliotheek vind je ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen. Voor de meeste bibliotheekabonnementen geldt dat je hiervan gebruik kunt maken. Alle informatie vind je op www.onlinebibliotheek.nl.

Of probeer eens een luisterboek: download de LuisterBieb-app met ruim 3.700 luisterboeken voor alle leeftijden (ook peuters en kleuters), inclusief een selectie voor niet-leden. Met een luisterboek zijn de kinderen heerlijk geboeid en toch los van hun schermpjes.

Nog meer leuke tips voor kinderen staan op Jeugdbibliotheek: inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken.

Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie en beginnende lezers, is er karaokelezen (luisteren met ondertitels) via Yoleo. Daar vind je ook Junior Einstein, waarmee je schoolvakken kunt oefenen. Op youtube staan leuke verhaaltjes voor het slapen gaan, voorgelezen door onze juf Rosé.

Hulp nodig bij onze online diensten?

Neem dan contact op via contact@bibliotheeknuth.nl of telefonisch tijdens de openingsuren via 045 524 4000.

Blijf gezond en we ontvangen je graag in onze bieb!
Het team van de bieb

Maatregelen niet leesbaar? Klik op onderstaande knop voor een grotere weergave.