Bibliotheek blijft gesloten

Gepubliceerd op: 1 april 2020 00:00

In verband met de verlenging van de overheidsmaatregelen m.b.t. het coronavirus blijven onze vestigingen tot en met 28 april gesloten voor publiek.

Beste klanten en bezoekers van onze bieb,

In verband met de verlenging van de overheidsmaatregelen m.b.t. het coronavirus blijven onze vestigingen gesloten voor publiek. Alle activiteiten in Nuth, Hulsberg, Schimmert en Wijnandsrade zijn geannuleerd. Deze maatregelen zijn van kracht tot en met 28 april.

We hopen dat we jullie daarna weer zoals vanouds in onze bieb kunnen ontvangen.

Heb je je boeken uitgelezen? Geen nood, je kunt verder lezen met de e-books en luisterboeken van de online Bibliotheek. Voor de meeste bibliotheekabonnementen geldt dat je hiervan gebruik kunt maken. Alle informatie vind je op www.onlinebibliotheek.nl

In de online Bibliotheek vind je ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen. Of probeer eens een luisterboek: download de LuisterBieb-app met ruim 3.700 luisterboeken voor alle leeftijden (ook peuters en kleuters). Daar is tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken aan de app toegevoegd. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Met een luisterboek zijn de kinderen heerlijk geboeid en toch los van hun schermpjes.

Nog meer leuke tips voor kinderen staan op Jeugdbibliotheek: inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken.

Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie en beginnende lezers, is er karaokelezen (luisteren met ondertitels) via Yoleo. Daar vind je ook Junior Einstein, waarmee je schoolvakken kunt oefenen.

Op youtube staan leuke verhaaltjes voor het slapen gaan, voorgelezen door onze juf Rosé.

Hulp nodig bij onze online diensten? Neem dan contact op via contact@bibliotheeknuth.nl. Op maandag en woensdag van 10:00 uur tot 12.00 uur kun je ons bellen via 045-5244000.

Fysieke boeken kunnen (moet niet) te allen tijde ingeleverd worden via onze boekenbus in Nuth. Maak je geen zorgen over leengelden, die berekenen we niet over de periode dat wij gesloten zijn.

Met hartelijke groet,
Marion Schepers, directeur