Cinekid Festival

Cinekid Festival 2023 komt eraan!

Kom deze herfstvakantie naar de 37ste editie van Cinekid Festival in Bibliotheek Nuth (voor ons de 1e keer) en steek zelf de handen uit de mouwen bij de workshops.

Verwonder je op Cinekid Festival, 's werelds grootste film- en mediafestival voor
kinderen van 4 – 14 jaar.

Cinekid brengt alle kinderen in Nederland in aanraking met het rijkste aanbod van filmproducties. Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers.


CINEKID in de herfstvakantie in Bibliotheek Nuth !


Klara's gekke treinavontuur 6+ (duur 70 minuten)

De boerderij van Klara is in de problemen omdat er niets wil groeien. Gelukkig heeft Albert het Varken een nanozaadje uitgevonden. Hij gaat dat laten zien op zijn speciale high tech laboratorium trein, maar op de reis wordt het zaadje gestolen. Klara en Gavin gaan samen met detective Agatha Chichester achter de dief aan.

Voorstellingen
Woensdag 18 oktober om 10.30u – met aansluitend een korte workshop
Donderdag 19 oktober om 10.30u – met aansluitend een korte workshop


Zeevonk 10+ (duur 96 minuten)

Lena is elf als ze plotseling haar vader verliest; hij verongelukt tijdens het vissen op zee. Lena wordt kwaad als sommige mensen zeggen dat haar vader onvoorzichtig was. Ze gelooft dat een geheimzinnig zeemonster het schip liet omslaan. Vechtend met haar verdriet gebruikt ze al haar fantasie en moed om dat monster te vinden in dit ontroerende avontuur.

Zeevonk was de openingsfilm van Berlinale Generation K-PLUS in 2023.

Voorstellingen
Zaterdag 21 oktober om 13.30u - met aansluitend een korte workshop
Zaterdag 21 oktober om 16.00u - met aansluitend een korte workshop


Filter op 'cinekid' !