Boekstart Workshop Babygebaren

25 oktober 2019, van 10:00 tot 11:00 | Bibliotheek Nuth

Kosten: gratis

In 2019 organiseert bibliotheek Nuth 10 bijeenkomsten voor de allerkleinsten. Vandaag staat 'Babygebaren' op het programma voor baby's van 6 tot 24 maanden.

Omdat ook baby’s boekjes leuk vinden en lezen veel positieve effecten op hun ontwikkeling heeft, bieden we op vrijdagochtend 25 oktober een BoekStart workshop Babygebaren aan. De gezellige workshop is geschikt voor ouders/verzorgers met baby’s van 6 tot 24 maanden. Maar ook broertjes en zusjes tot 4 jaar zijn van harte welkom!

Iedere ouder of professional kent het wel; het jonge kind geeft met gehuil en gedram aan iets te willen. Maar wat je ook probeert, je kunt niet achterhalen wat het kindje wil.Toch is het mogelijk deze frustraties te verminderen. Hoe? Met behulp van babygebaren. Vanaf ongeveer het eerste levensjaar kunnen baby’s met eenvoudige gebaren ‘zeggen’ wat ze zien of willen.

Cursusleidster babygebaren Esther Sluijsmans vertelt: “Veel baby’s gebaren al: denk aan zwaaien, klappen in de handjes, hiep hiep hoera of ‘nee’ schudden.

Tijdens een workshop of cursus leer je hoe je bij je dagelijkse activiteiten andere gebaren kunt gebruiken. Begin bijvoorbeeld bij het eten en drinken. Daarna breid je de gebarenwoordenschat langzaam uit. Ik sta stil bij verschillende momenten waarop je bewust bezig kunt zijn met gebaren”. Met babygebaren kan uw baby of dreumes nog voordat hij kan praten, al met zijn handjes vertellen wat hij ziet, wil of denkt. Denk aan het gebaar voor ‘eten’ als hij honger heeft. Hoe handig is dat …?

Het toepassen van babygebaren tijdens het lezen en zingen biedt iets extra's. Niet voor niets is het liedje In de maneschijn zo'n ‘hit’ onder de baby's en peuters.

Tijdens deze interactieve en muzikale workshop zullen ouder en kind:

• Ervaren hoe babygebaren het samen lezen nóg leuker kunnen maken
• Ontdekken hoe interactief het samen lezen kan zijn
• Met zang, muziekinstrumentjes en spel samen een aantal gebaren leren
• Leren over babygebaren en de positieve effecten op taalontwikkeling

* * * * *

Wat: Workshop Babygebaren

Voor: Baby’s van 6 tot 24 maanden

Door: Babygebarendocent Esther Sluijsmans

Waar: Openbare Bibliotheek Nuth

Wanneer: Vrijdag 25 oktober 2019, van 10.00 tot ± 11.00 uur

Aanmelden: Deelname is gratis. Wel even aanmelden -vóór 21 oktober - in de bibliotheek, via telefoon 045-524 4000 of contact@bibliotheeknuth.nl