Voor het te laat is

5 maart 2018, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Nuth

Kosten: € 3,00 voor leden / € 5,00 voor niet-leden

Filmmakers Gerald van Bronkhorst en Marc Duijsings filmden gedurende maanden een groot aantal sleutelmomenten in de aanloop naar de euthanasie van twee patiënten van de Limburgse huisarts Constance de Vries. Je bent welkom in de bibliotheek voor het bekijken van deze documentaire en een gesprek over dit precaire thema: euthanasie bij dementie.

Beide vrouwen, Annie Zwijnenberg en Margriet Hermans, leden aan dementie in een vroeg stadium. Ze wilden de allesverwoestende ontwikkeling van die ziekte niet afwachten en besloten uit het leven te stappen voor het te laat is. Dus voordat ze door de ziekte wilsonbekwaam zouden zijn en de arts ze daarom niet meer zou kunnen helpen.

Zo is er een indrukwekkende documentaire ontstaan waarin het verhaal van twee zelfstandige vrouwen in beeld wordt gebracht die een enorm moeilijke beslissing namen.

Op 5 maart vertonen wij de documentaire en gaan de aanwezige (ervarings)deskundigen met het publiek in gesprek. Frank Zwijnenberg, zoon van Annie Zwijnenberg, vertelt vanuit zijn persoonlijke ervaring. Huis- en SCEN-arts (Steun en Consultatie bij Euthanasie in Nederland) Constance de Vries gaat in op vragen als: Wanneer en met wie moet ik euthanasie bespreken? Heb ik recht op euthanasie? En: Hoe wordt ondraaglijk en uitzichtloos lijden vastgesteld?

Deze avond is zowel interessant voor mensen die meer over dit thema willen weten, als voor huisartsen en hulpverleners die met deze materie te maken krijgen.

* * * * *

Documentaire en gesprek: Voor het te laat is over euthanasie bij dementie

Door: Frank Zwijnenberg, Constance de Vries

Waar: Openbare Bibliotheek Nuth

Wanneer: maandag 5 maart van 19.30 tot circa 21.30 uur

Deelname: € 3,00 voor leden / € 5,00 voor niet-leden; aanmelden via contact@bibliotheeknuth.nl, tel. 045-524 40 00 óf in de bibliotheek