Pesten

10 september 2019, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Nuth

Kosten: € 5,00 op vertoon van je bibliotheekpas/ € 7,50 voor niet-leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

GEANNULEERD - wegens gebrek aan aanmeldingen... Pesten! We zijn er allemaal in meer of mindere mate mee bekend. Maar wat betekent het voor het volwassen leven als je als kind gepest bent? Welke problematiek ervaart een gepest kind tijdens schoolvakanties? En hoe ga je daar mee om?

Wanneer pesten onderdeel uitmaakt van iemands leven kan dat verstrekkende gevolgen hebben. En het maakt niet uit of je kind of volwassene bent. Het heeft hoe dan ook een impact op wie je wordt. Lukt het de één om het om te buigen naar een comfortabel en/of inspirerend leven, de ander blijft levenslang geteisterd door angsten. En in de meest extreme gevallen leidt pesten tot zelfdoding.

Tijdens deze avond wordt pesten op een andere manier belicht. Mariëtte van Wijlick, eigenaar van ‘Krachtig Anders’, is coach, auteur en spreker. En schrijver van het boek ‘Krachtig Anders’. Deze avond spreekt ze over haar visie op pesten en onderwerpen als hulp verlenen, problemen tijdens schoolvakanties en wat het betekent als je het hebt over daders en slachtoffers. Ze vertelt ook over haar eigen ervaringen en hoe ze daarin haar weg heeft gevonden naar een inspirerend leven.

De avond wordt afgesloten met een miniconcert door Niels en Jorn van ‘Notes for Breakfast’. Niels Bouman schreef en componeerde het bijpassende en gelijknamige lied ‘Krachtig Anders’.

* * * * *

Activiteit: Lezing over pesten

Door: Mariëtte van Wijlick van Krachtig Anders (krachtiganders.be)

Waar: Bibliotheek Nuth

Wanneer: dinsdag 10 september 2019 van 19.30-21.30 uur incl. pauze

Deelname: € 5,00 op vertoon van je bibliotheekpas/ € 7,50 voor niet-leden. Contante betaling op 10 september.

Aanmelden: vóór 2 september, telefonisch 045 -524 40 00, via contact@bibliotheeknuth.nl of aan de balie in de bibliotheek