Juridisch spreekuur

7 januari 2020, van 09:30 tot 10:30 | Bibliotheek Nuth

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Sinds september 2019 vindt 1x per maand het juridisch inloopspreekuur plaats in onze bibliotheek. Dit spreekuur wordt verzorgd door mr. Suzan Jongen van Jongen Advocatuur.

Ben je ontslagen of heb je een ander arbeidsconflict? Heb je problemen met je uitkering? Ga je scheiden en weet je niet wat je daarbij allemaal te wachten staat? Ontvang je geen alimentatie meer of zijn er problemen met de omgangsregeling? Heb je ruzie met de buren? Heb je een dagvaarding ontvangen om voor de rechter te verschijnen? Of heb je een andere juridische vraag? Blijf er niet mee rondlopen maar kom naar dit gratis spreekuur.

Het kan een hele stap zijn om met een (dreigend) juridisch probleem bij een advocaat binnen te stappen. Jongen Advocatuur maakt zich sterk voor juridisch advies zonder drempels. Om mensen op een laagdrempelige manier te helpen is er daarom één keer per maand een gratis inloopspreekuur in Bibliotheek Nuth. Je kunt daarbij binnenlopen met vragen over juridische kwesties. Een afspraak maken is niet nodig!

Tijdens dit spreekuur kun je gratis en vrijblijvend jouw juridische kwestie voorleggen aan mr. Suzan Jongen.

Denk er daarbij wel aan om alle papieren en/of correspondentie mee te nemen die met je vraag te maken hebben. Je probleem kan dan namelijk beter beoordeeld worden. Je krijgt direct een eerste advies en inzicht in de mogelijke oplossing(en) van je probleem.

Als blijkt dat er niet direct een oplossing voor je probleem voorhanden is, dan bespreken we de juridische mogelijkheden. Als vervolgstappen nodig blijken te zijn, krijg je ook meer informatie over de financiële gevolgen daarvan. Stel gerust vragen over dingen die je niet of niet helemaal begrijpt. Juridische termen zijn vaak lastig.

Wacht niet tot het laatste moment met je vraag. Voorkomen is beter dan genezen. En in bijvoorbeeld strafzaken of uitkeringskwesties is het van belang snel te reageren omdat er rekening moet worden gehouden met vaak korte termijnen.

Jurische vraag? Loop binnen!

 

* * * * *

Activiteit: Juridisch spreekuur

Door: mr. Suzan Jongen, advocaat van Jongen Advocatuur (jongenadvocatuur.nl)

Waar: Bibliotheek Nuth

Wanneer: 1x per maand op dinsdag van 09.30-10.30 uur

Deelname: gratis

Aanmelden: is wenselijk maar niet verplicht. Telefonisch 045 -524 40 00, via contact@bibliotheeknuth.nl of aan de balie in de bibliotheek