Filmcafé - The Wife

19 december 2019, van 19:30 tot 21:40 | Bibliotheek Nuth

Kosten: € 3,00 voor leden / € 5,00 voor niet leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

13/11: VOLGEBOEKT! AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK * Naast elke grote man, staat altijd een sterke vrouw. In de film The Wife maak je kennis met zo’n sterke vrouw. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van Meg Wolitzer.

Na bijna 40 jaar huwelijk complementeren Joan en Joe Castleman (rollen van Glenn Close en Jonathan Pryce) elkaar. Waar Joe een “casual”-man is, is Joan elegant. Joe is een ijdele man, Joan is iemand die zichzelf wegcijfert. Joe geniet van zijn zeer publieke rol als “Groot Amerikaans Novellist”, terwijl Joan haar zorgvuldige intelligentie, charme en diplomatie inzet voor haar rol als zijn vrouw.

Dan krijgt Joe het bericht dat hij is genomineerd voor de Nobelprijs voor de Literatuur voor zijn geprezen werk en zijn productiviteit. Zijn literaire ster is gestegen sinds hij en Joan elkaar ontmoetten in 1956. Met Joan en hun zoon David reist hij naar Stockholm.

The Wife vervlecht het verhaal van passie en ambitie in hun jeugdige jaren via flash back’s met een portret van hun huwelijk meer dan 30 jaren later: een leven met gedeelde compromissen, geheimen, bedrog én liefde.

* * * * *

Speelduur: 99 minuten

Activiteit: Film The Wife (2017)

Waar: Bibliotheek Nuth

Wanneer: Donderdag 19 december, 19.30 uur

Deelname: € 3,00 voor leden (op vertoon je bibliotheekpas), € 5,00 voor niet leden (incl. koffie/thee). Contante betaling op 19 december

Aanmelden: vóór 12 december via contact@bibliotheeknuth.nl, tel. 045-524 4000 of aan de balie

* * * * *

Agenda – steeds op donderdag:
16 januari: The Favourite
20 februari: Girl
19 maart: The Children Act

De aangeboden films zijn gevarieerd qua thema en sfeer. Maria Kleijnen (cultuurwetenschapper en leesclubleidster) leidt elke film kort in.