Filmcafé - The Favourite

16 januari 2020, van 19:30 tot 22:00 | Bibliotheek Nuth

Kosten: € 3,00 voor leden / € 5,00 voor niet leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Deze herfst en winter organiseert Bibliotheek Nuth opnieuw 6 filmavonden. Deze avond vertoont Bibliotheek Nuth de film The Favourite

Zwart-komisch kostuumdrama van de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos, geïnspireerd op historische gebeurtenissen. In 1708 is koningin Anne (Olivia Colman) onlangs weduwe geworden. Haar gezondheid is slecht en ze treurt om de dood van al haar dertien kinderen. Haar vriendin en heimelijke geliefde Sarah Churchill, hertogin van Marlborough (Rachel Weisz) steunt haar en heeft veel politieke invloed.

Wanneer Sarah’s jongere en verarmde nichtje Abigail Hill (Emma Stone) een baantje aan het hof krijgt en langzamerhand in de gunst van de koningin komt, ontstaat er een machtsstrijd tussen de twee hofdames. Deze Britse paleissoap zit verpakt in schitterende beelden, waarin vilein gedrag, intriges en seksuele spanningen elkaar voortdurend afwisselen. De film kreeg veel nominaties en prijzen en won de Oscar en Golden Globe voor Beste actrice.

* * * * *

Speelduur: 120 minuten

Activiteit: Film The Favourite

Waar: Bibliotheek Nuth

Wanneer: Donderdag 16 januari, 19.30 uur

Deelname: € 3,00 voor leden (op vertoon je bibliotheekpas), € 5,00 voor niet leden (incl. koffie/thee). Contante betaling op 16 januari

Aanmelden: vóór 13 januari via contact@bibliotheeknuth.nl, tel. 045-524 4000 of aan de balie

* * * * *

Agenda – steeds op donderdag:
20 februari: Girl
19 maart: The Children Act

De aangeboden films zijn gevarieerd qua thema en sfeer. Maria Kleijnen (cultuurwetenschapper en leesclubleidster) leidt elke film kort in.