Filmcafé - The Children Act

19 maart 2020, van 19:30 tot 21:45 | Bibliotheek Nuth

Kosten: € 3,00 voor leden / € 5,00 voor niet leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

HELAAS! Deze fimavond komt te vervallen i.v.m. het corona-virus. De film The Children Act VERVALT.

Drama van Richard Eyre naar het boek van Ian McEwan die ook het scenario schreef. In de hoofdrol Emma Thompson als Fiona Maye, een gerespecteerd rechter aan het Hooggerechtshof.

Ze krijgt een ingewikkelde zaak voorgelegd: de 17-jarige Adam Henry (Fionn Whitehead) heeft leukemie, maar weigert als Jehova’s getuige een levensreddende bloedtransfusie. Maye moet besluiten of Adam zelf mag besluiten over zijn eigen leven of dat er tegen de wil van Adam en zijn ouders een bloedtransfusie moet plaatsvinden. Ze zoekt Adam op en raakt met hem bevriend. Tegelijkertijd verkeert haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci) in een crisis.

The children act is geen rechtbankdrama over wie gelijk heeft, maar een existentieel drama over het leven dat schuilgaat achter de grote beslissingen

* * * * *

Speelduur: 105 minuten

Activiteit: Film The Children Act

Waar: Bibliotheek Nuth

Wanneer: Donderdag 19 maart, 19.30 uur

Deelname: € 3,00 voor leden (op vertoon je bibliotheekpas), € 5,00 voor niet leden (incl. koffie/thee). Contante betaling op 19 maart

Aanmelden: vóór 16 maart via contact@bibliotheeknuth.nl, tel. 045-524 4000 of aan de balie

* * * * *

Dit is de laatste van 6 films voor dit seizoen. De aangeboden films zijn gevarieerd qua thema en sfeer. Maria Kleijnen (cultuurwetenschapper en leesclubleidster) leidt elke film kort in.