Filmcafé - Girl

20 februari 2020, van 19:30 tot 21:50 | Bibliotheek Nuth

Kosten: € 3,00 voor leden / € 5,00 voor niet leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Deze herfst en winter organiseert Bibliotheek Nuth opnieuw 6 filmavonden. Deze avond vertoont Bibliotheek Nuth de film Girl.

Debuutfilm van de Belgische filmmaker Lukas Dhont over Lara (Victor Polster), een meisje van 15 dat in een jongenslichaam is geboren. Het is haar grootste droom om balletdanseres te worden. Gesteund door haar alleenstaande vader en haar broertje werkt ze hard op een prestigieuze balletschool en kijkt verlangend uit naar haar hormoonbehandeling en geslachtsoperatie. Lara is sterk en kwetsbaar tegelijk.

Girl is een eerlijke, tedere, zintuiglijke maar toch discrete film over de dromen en verlangens van een pubermeisje gevangen in een jongenslichaam. Ze tracht haar eigen identiteit te vormen, zelfs als dit tot rigoureuze beslissingen leidt.

* * * * *

Speelduur: 110 minuten

Activiteit: Film Girl

Waar: Bibliotheek Nuth

Wanneer: Donderdag 20 februari, 19.30 uur

Deelname: € 3,00 voor leden (op vertoon je bibliotheekpas), € 5,00 voor niet leden (incl. koffie/thee). Contante betaling op 20 februari

Aanmelden: vóór 17 februari via contact@bibliotheeknuth.nl, tel. 045-524 4000 of aan de balie

* * * * *

Agenda – steeds op donderdag:
19 maart: The Children Act (laatste filmavond van dit seizoen)

De aangeboden films zijn gevarieerd qua thema en sfeer. Maria Kleijnen (cultuurwetenschapper en leesclubleidster) leidt elke film kort in.