Filmcafé - Cold War

14 november 2019, van 19:30 tot 22:30 | Bibliotheek Nuth

Kosten: € 3,00 voor leden / € 5,00 voor niet leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

23/10: VOLGEBOEKT ! HELAAS GEEN PLEKKEN MEER VRIJ * Deze avond vertoont Bibliotheek Nuth de 2e film onder de noemer Filmcafé in de Bieb: Cold War (3 Oscar-nominaties), een romantisch drama van Pawel Pawlikowski, losjes gebaseerd op het levensverhaal van zijn ouders.

In 1949 verdient pianist en arrangeur Wiktor (Tomasz Kot) noodgedwongen zijn brood als muzikaal leider van folklore-ensemble Mazurek, een groep die dient als propaganda voor het Poolse communisme. Zangeres Zula (Joanna Kulig) is afkomstig uit een stad, maar doet zich voor als dorpsmeisje om bij het ensemble aangenomen te worden.

De twee worden hevig verliefd, maar in de volgende jaren blijkt dat ze niet zonder elkaar en niet met elkaar kunnen leven. Wanneer ze de kans krijgen om in Frankrijk te blijven ontstaat er een breuk tussen hen.

Pawlikowski vertelt fragmentarisch en daarmee ook wat afstandelijk, maar de oogstrelende beelden, authentieke muziek en sublieme hoofdrolspelers raken alsnog het hart.

* * * * *

Speelduur: 129 minuten

Activiteit: Film Cold War

Waar: Bibliotheek Nuth

Wanneer: Donderdag 14 november, 19.30 uur

Deelname: € 3,00 voor leden (op vertoon je bibliotheekpas), € 5,00 voor niet leden (incl. koffie/thee). Contante betaling op 14 november

Aanmelden: vóór 11 november via contact@bibliotheeknuth.nl, tel. 045-524 4000 of aan de balie

* * * * *

Agenda – steeds op donderdag:
19 december: The Wife
16 januari: The Favourite
20 februari: Girl
19 maart: The Children Act

De aangeboden films zijn gevarieerd qua thema en sfeer. Maria Kleijnen (cultuurwetenschapper en leesclubleidster) leidt elke film kort in.