Filmcafé - An

17 januari 2019, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Nuth

Kosten: € 3,00 voor leden, € 5,00 voor niet leden (incl. koffie/thee)

Deze herfst en winter organiseert bibliotheek Nuth 6 FILMAVONDEN. De aangeboden films zijn allemaal boekverfilmingen; het aanbod is gevarieerd qua thema en sfeer. Maria Kleijnen (cultuurwetenschapper en leesclubleidster) leidt elke film kort in. Vandaag vertonen wij: AN naar het boek van Durian Sukegawa: An

De vierde film dit seizoen is AN – gebaseerd op het boek Sweet Bean van Durian Sukegawa (2016) en werd verfilmd door Naomi Kawase.

De film gaat over Sentaro, een ex-crimineel van middelbare leeftijd die een kleine dorayaki shop heeft in de buitenwijken van Tokio. Hij verkoopt Red Beans een soort pannenkoekjes met een vulling van rode bonen. Zijn winkeltje wordt bezocht door mensen uit de omgeving en middelbare-schoolleerlingen.

Als hij in een advertentie vraagt om een hulpje, meldt Tokue zich (gespeeld door Kirin Kiki) een vrouw van midden zeventig. Sentaro wijst in eerste instantie haar sollicitatie af omdat hij bang is dat het werk voor haar te zwaar zal zijn én zij heeft daarbij ook ietwat misvormde handen. Hij gaat echter overstag als hij háár Red Beans proeft! De smaak en samenstelling overstijgt de ingekochte bonenpasta die Sentaro gebruikt.

De verkoop stijgt en al snel gaat Tokue ook serveren. Er ontstaan echter problemen als de klanten horen dat haar misvormde handen zijn ontstaan door lepra.

Dan moet Sentaro haar laten gaan. Wakana, een schoolmeisje dat bevriend is geraakt met Sentaro, trekt zich haar lot aan en .… springt op de bres voor haar.

De onderstroom in deze film is te leren leven met hoe het leven zich ontwikkelt en te genieten van de mooie momenten, ongeacht de klappen die je in het leven krijgt.

Speelduur: 1 uur 48 min.

* * * * *
waar: Openbare Bibliotheek Nuth

wanneer: donderdag 17 januari 2019

aanvang: 19.30 uur

deelname: € 3,00 voor leden, € 5,00 voor niet leden (incl. koffie/thee). Contante betaling op de dag zelf

aanmelden: tot uiterlijk 14 januari via contact@bibliotheeknuth.nl, tel. 045-524 4000, of in de bibliotheek!