Die Ik Ben - Kirsten Benschop

31 januari 2019, van 19:30 tot 21:30 | Bbliotheek Nuth

Kosten: € 5,00 voor leden / € 7,50 voor niet-leden.

Deze avond is Kirsten Benschop te gast met haar nieuwste voorstelling ‘Die Ik Ben’, een confrontatie met het ‘dikke ik tijdperk’ waarin we geneigd zijn steeds grotere burchten om ons heen te bouwen en waarin ‘geluk’ een doel op zich lijkt te zijn geworden. Zij wordt live begeleid door Derk Groen op gitaar en darboeka.

In ‘Die Ik Ben’ duikt Kirsten met de nodige (zelf)spot in het gangenstelsel van ons menselijk brein, een labyrint waarin je snel vastloopt en waaruit ontsnappen moeilijk (b)lijkt.

Waarom doen we wat we doen en zeggen we wat we zeggen? Waarom vinden we het moeilijk om eerlijk en oprecht te zijn, naar onszelf en onze omgeving? Waarom verschuilen we ons maar al te graag veilig achter de muren van ons ego en doen we ons voor als iemand die we eigenlijk zouden willen zijn? Intussen voelen wij ons verre van gelukkig en dempen we onze onrust en eenzaamheid door te zoeken naar voortdurende afleiding of een bezoekje aan de zoveelste therapeut.

‘Die Ik Ben’ rekent af met dromen over morgen en mijmeren over gisteren. Want is het leven niet veel eenvoudiger als je de realiteit zoals die zich aandient, accepteert zoals die is? En is contact niet veel wezenlijker als je je gekend weet zoals je écht bent?

Kirsten Benschop (foto) speelde al eerder drie voorstellingen in onze bibliotheek, die met veel waardering werden beoordeeld: Wie stenen losbreekt, Spiegeltijd en Ademnood.

* * * * *

Activiteit: Solo-toneelvoorstelling (80 minuten)

Door: K'onTour Theater - Kirsten Benschop m.m.v. Derk Groen op gitaar en darboeka

Waar: Openbare Bibliotheek Nuth

Wanneer: donderdag 31 januari 2019 om 19.30uur

Deelname: € 5,00 voor leden / € 7,50 voor niet-leden. Contante betaling op 31 januari.

Aanmelden: vóór 24 januari 2019, telefonisch 045 -524 40 00, via contact@bibliotheeknuth.nl of aan de balie in de bibliotheek