Leesclubs

Vindt u het fijn om met anderen over uw leeservaringen te praten? Om een levendig gesprek te voeren over boeken: taal, vorm, structuur maar ook over hun maatschappelijke thema? In onze leesclub onderzoeken we samen de literatuur in al haar facetten.

Uitgangspunt

Ons uitgangspunt is leesplezier: samen genieten van mooie taal, een intrigerend en gelaagd verhaal. Ieder boek voert ons binnen in een unieke wereld, reikt zijn eigen thema’s aan, uitwisseling leidt naar nieuwe inzichten en verdiept onze leeservaring en ons leesplezier.  

Onder leiding van Maria Kleijnen

De leesclubs worden geleid door Maria Kleijnen, cultuurwetenschapper en ervaren leesclubleider. De leesclubs komen acht keer per jaar bij elkaar (1x/mnd), de kosten zijn € 60,=. We lezen recente boeken uit de Nederlandse literatuur en wereldliteratuur in diverse genres en thema’s.

De boekbespreking

De bijeenkomst begint met een introductie van schrijver en werk. Daarna wordt er een gesprek opgezet. Zo kunnen alle leden vertellen hoe zij het boek ervaren hebben, welke vragen zij erbij hebben. In de pauze is er koffie en thee. Na de pauze wordt er voorgelezen en daarna worden leeservaringen verder uitgewisseld en discussie gevoerd over de thema’s in een open, respectvolle sfeer. We ronden de boekbespreking af met een gezamenlijke conclusie over het boek.

Vragen en aanmelden

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Aanmelden: per e-mail contact@bibliotheeknuth.nl, telefonisch 045-5244000 of aan de balie

de leesclubagenda