Filmcafé - Woman at War

17 februari 2022, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Nuth

Kosten: € 5,00 voor leden (op vertoon je bibliotheekpas), € 7,50 voor niet leden (incl. koffie/thee)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Vandaag vertoont Bibliotheek Nuth de film WOMAN AT WAR (2018) een drama van de IJslandse regisseur Benedikt Erlingsson met Halldóra Geirhardsdóttir in de hoofdrol.

Woman at War (2018) is een drama van de IJslandse regisseur Benedikt Erlingsson met Halldóra Geirhardsdóttir in de hoofdrol. Halla, eind veertig, werkt als muzieklerares en dirigente, maar heeft een geheim dubbelleven: als ecoterroriste ‘The woman of the Mountain’ strijdt ze succesvol tegen vervuilende aluminiumfabrieken.

Ze speelt een onverschrokken kat-en-muisspel met de autoriteiten. Dan krijgt ze bericht uit een Oekraïens weeshuis dat ze eindelijk een meisje kan adopteren. Halla staat voor een dilemma: blijft ze strijden voor Moeder Aarde of zal ze zelf het moederschap omarmen? Maar voor de adoptie mag ze geen strafblad hebben en de politie zit haar op de hielen. Misschien kan haar eeneiige tweelingzus haar van dienst zijn?!

Woman at War is een film met veel gezichten: een absurdistische komedie maar ook een serieuze ‘ecologie’ film.

In Woman at War komen we karakteristieke IJslandse personen tegen: dat heet karakteristiek zoals de personages van Nobelprijswinnaar Halldor Laxness: trots en onafhankelijk, vertrouwend vooral op zichzelf en met een zekere mate van gekte!

Let op
Wegens Corona-voorschriften zijn er maar 15 plaatsen!

* * * * *

Speelduur 101 minuten

Activiteit Film Woman at War (2018)

Waar Bibliotheek Nuth

Wanneer Donderdag 17 februari, 19.30 uur

Deelname € 5,00 voor leden (op vertoon van je bibliotheekpas), € 7,50 voor niet leden (incl. koffie/thee). Contante betaling (liefst gepast) op 17 februari.

Aanmelden vóór 15 februari via contact@bibliotheeknuth.nl, tel. 045 524 4000 of aan de balie

* * * * *

Agenda – steeds op donderdag om 19.30 uur:
17 maart 2022 : Little Women