Schrijfster te gast - Harriët Plantinga

Dinsdag 18 juni 2024, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Nuth

Kosten: gratis voor iedereen

Harriët Plantinga (1971) is afkomstig uit Friesland en woont sinds vijf jaar in Nuth. Ze is directeur van de bibliotheek in Meerssen. Daarnaast is ze freelance schrijfster en ook is Harriët redacteur bij Duiken Magazine waar ze haar twee hobby's combineert: schrijven en duiken.

Na drie ‘feel good’ boeken is Harriët overgestapt naar ‘cozy mystery’. Dit genre staat bekend om zijn lichte, vaak gezellige sfeer en de focus op het oplossen van mysteries zonder de nadruk te leggen op gruwelijkheden of geweld.

Het lezerspubliek van Harriët groeit met iedere nieuw boek dat er van haar verschijnt. Lezers herkennen zich in haar personages en genieten van de vlotte stijl van haar boeken en de interessante verhaallijnen.

Wij zijn dan ook heel blij haar in onze bibliotheek te mogen verwelkomen om haar tweede mystery-boek Oogwenk bij ons bespreken.

 

Deze activiteit vindt plaats in het kader van de Thrillerweken (1 - 19 juni 2024)

 

Over het boek
Het is een voortreffelijke dag in april, de zon schijnt en de vijf sierkersen staan in volle bloei. Ze zijn jaren geleden gezamenlijk geplant door de eigenaren van de vijf huizen.

Op deze dag in april lijkt alles zo rustig en vreedzaam. Niemand van de bewoners heeft ook maar het flauwste vermoeden dat binnen een jaar alle huizen te koop zullen staan… Kennen de buren in deze vriendelijke straat elkaar wel zo goed als ze denken? Wat gebeurt er achter de voordeur? En wat houden de buren voor elkaar verborgen?

In deze spannende roman worden de levens van vijf buren beschreven en wordt uiteindelijk na een mysterieuze vermissing duidelijk dat ieders leven in een oogwenk anders kan zijn...


Activiteit Boekbespreking - Oogwenk

Door Harriët Plantinga

Waar Openbare Bibliotheek Nuth

Wanneer dinsdag 18 juni 2024, vanaf 19.30 uur

Deelname Gratis voor iedereen.

Aanmelden via telefoon 045 524 4000, e-mail contact@bibliotheeknuth.nl, of aan de balie in de bibliotheek


Oevre van Harriët Plantinga

Oogwenk (2020) - detective

Ontwricht (2016 - detective

Vrije Val (2014) - familie

Onlosmakelijk verbonden (2012) - familie

Hart voor de zaak (2010) - roman


thrillerweken thriller top 10 winnaar 2024