Filmcafé - Little Women

24 maart 2022, van 19:30 tot 22:00 | Bibliotheek Nuth

Kosten: € 5,00 voor leden (op vertoon je bibliotheekpas), € 7,50 voor niet leden (incl. koffie/thee)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Vandaag vertoont Bibliotheek Nuth de film LITTLE WOMEN, een film uit 2019 naar het gelijknamige boek uit 1868 van Louisa May Alcott.

Little Women is een Amerikaans kostuumdrama uit 2019 onder regie van Greta Gerwig, naar het gelijknamige boek uit 1868 van Louisa May Alcott. Deze remake van de literaire klassieker Little Women is een visueel sterke film, hedendaags met een feministische boodschap.

Vanaf het jaar 1860 volgen we vier zussen uit Concord, Massachusettes op hun levenspad. Jo, Meg, Amy en Beth met ieder hun eigen verhaal terwijl ze opgroeien onder de hoede van hun moeder Marmee. Met ambities en onzekerheden, verliefdheden, zorgen over hun vader aan het front en de ziekte van zus Beth. Het is ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog.

Elk van de vier zussen vindt terwijl het verhaal vordert haar eigen weg in de maatschappij en ontdekt de liefde. Hun rijke buurjongen Laurie heeft een belangrijke rol in hun bestaan, evenals hun tante March. Het populaire kostuumdrama Little Women is en blijft een tijdloos verhaal over liefde, vriendschap en trouw.

Rolverdeling
Jo (een sterke rol van Saorse Ronan),
Meg (Emma Watson),
Amy (Florence Pugh) en
Beth (Eliza Scanlen)
moeder Marmee (Laura Dern)
Tante March (Meryl Streep)
Laurie (Timothee Hal Chalamet)


Speelduur 135 minuten

Activiteit Film Little Women (2019)

Waar Bibliotheek Nuth

Wanneer Donderdag 24 maart, 19.30 uur

Deelname € 5,00 voor leden (op vertoon van je bibliotheekpas), € 7,50 voor niet leden (incl. koffie/thee). Contante betaling (liefst gepast) op 24 maart.

Aanmelden vóór 21 maart via contact@bibliotheeknuth.nl, tel. 045 524 4000 of aan de balie